Sigurnost

Jaskoexportimport.com koristi napredna tehnološka rješenja i sredstva za prenos i zaštitu prenosa i čuvanja podataka. Jaskoexportimport.com poduzima sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku. Jaskoexportimport.com zahtjeva od korisnika unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, br. telefona, e-mail) u obrazac za registraciju ili u obrazac prilikom zaključivanja kupovine. Pristup podacima o korisnicima stranice jaskoexportimport.com je ograničen. Pristup podacima imaju samo odgovorne osobe zaposlene u Jasko Export Import d.o.o. koji iste podatke koriste kako bi održali kvalitetne usluge prema kupcima ili korisnicima stranice u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Prilikom plaćanja bankovnom karticom putem interneta, podaci o vašoj kartici koje unosite smješteni su na zaštićenoj stranici banke, a prenos i pohrana podataka su u zaštićenoj formi korištenjem zaštitnih protokola i sistema.

Podaci o bankovnoj kartici korisnika ili kupca ni u jednom trenutku nisu dostupni Jasko Export Import d.o.o. i stranici jaskoexportimport.com (o podacima brine se banka, internet bankarstvo banke, PayPal itd.).

Kupac je sam odgovoran za pristupanje stranici i sam će se brinuti za sigurnost korisničkih podataka i lično je odgovoran za povjerljivost pristupne šifre. Kupac snosi punu odgovornost za tačnost podataka koje navodi prilikom naručivanja i plaćanja bankovnom karticom kao i da ima puno pravo i pristup bankovnoj kartici koju navodi prilikom plaćanja.

Svoju online kupovinu na jaskoexportimport.com obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS) protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja vezana za sigurnost i zaštitu podataka obratite se na e-mail adresu [email protected]

IP Adresa
Jaskoexportimport.com koristi IP adrese u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koji korisnici potražuju i kupuju. Također, kako bi smo pratili kretanje posjetioca naše stranice i sakupili što više podataka u cilju što kvalitetnije usluge korisnicima i posjetiocima jaskoexportimport.com stranice.
IP Adresa nije vezana za lične podatke korisnika ili posjetioca stranice i nije moguće identifikovati osobu uz pomoć IP adrese.

Jasko Export Import d.o.o. strogo čuva podatke i dostupni su samo određenim zaposlenicima u Jasko Export Import d.o.o. kojima su podaci potrebni za kvalitetan rad i kvalitetniju uslugu.

Cookies
Jaskoexportimport.com koristi tzv. kolačiće ili cookies u cilju poboljšanja usluge krajnjim korisnicima i posjetiocima Jasko Export Import web trgovine. Kolačići ne sadrže lične podatke određene osobe i ne mogu se dodjeliti korisniku. Uključivanjem kolačića na vašem web pretraživaču ne čini nikakvu štetu vašem računaru i ne sadrži nikakve zlonamjerne aplikacije niti viruse. Svrha kolačića je da skuplja određene informacije i čuva određene tekstualne datoteke na vašem računaru.

Kolačići skupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim sajtovima. Jaskoexportimport.com koristi kolačiće u cilju dobivanja određenih informacija, koje koristi kako bi poboljšali usluge korisnicima ili posjetiocima naše stranice. Svi podaci su informativnog karaktera i ni u kakvom slučaju ne ugrožavaju privatnost ili odaju identitet osobe.

Linkovi
Jaskoexportimport.com će na svojoj stranici davati linkove za povezivanje na druge internet stranice. Sadržaj na tim internet stranicama je izvan kontrole Jasko Export Import d.o.o. i Jasko Export Import d.o.o. nije odgovoran za ono što se prikazuje na tim stranicama, niti je odgovoran za štete koje su nastale prilikom posjećivanja takvih stranica.

Našim posjetiocima savjetujemo da pročitaju izjave o privatnosti, uslove korištenja i zaštite ličnih podataka svake internet stranice koja prikuplja lične podatke. Uslovi korištenja, zaštita ličnih podataka kao i sigurnost na stranici jaskoexportimport.com se odnose samo na datu stranicu i vezane su samo za jaskoexportimport.com

Newsletter
Jaskoexportimport.com će od korisnika tražiti kontakt informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na Jasko Export Import newsletter.

Zaštita ličnih podataka
Jasko Export Import d.o.o. i jaskoexportimport.com poduzimaju sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu stranice. Svi podaci koje korisnik unosi u obrazac za registraciju ili prilikom kupovine (npr. lični podaci, adresa itd.) su zaštićeni i šifrirani.

Korištenje podataka je ograničeno i Jasko Export Import ozbiljno shvata zaštitu ličnih podataka i pridržava se Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH. Jasko Export Import koristi neke od tih informacija anonimno u skladu kvalitetnije usluge. Informacije koje se prikupljaju koriste se u svrhe statističke analize i strogo se čuvaju.
Informacije koje prikupljamo su informacije o tome šta naši posjetioci pretražuju, kupuju, koje stranice posjećuju, broj klikova, broj posjeta i te informacije se koriste u cilju poboljšanja ponude i jednostavnijeg korištenja stranice.

Informacije koje se prikupljaju koriste određeni zaposlenici u Jasko Export Import i koriste ih kako bi obavljali svoj posao i dostupne su samo njima. Svi zaposleni u Jasko Export Import koji imaju pristup datim informacijama odgovorni su za poštivanje Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Jasko Export Import se obavezuje da te informacije neće koristiti u druge svrhe.